• Móni

Visszatérő beköszönő: Örülök, hogy valamely embert inspiráltak a G-portál témával, így hát leírom, hogy engem, hogy érintett az az időszak. Klautól jutott el az ötlet, hogy én is készítsek egy ilyen jellegű bejegyzést. Annyiféleképpen önthetjük formába a véleményünket, úgy gondolom ettől lesz érdekes. Nem szaporítanám tovább a szót.

Kronológia, honlapok: Mint tudjuk, 2003 április 1-jén indult a portál. Valahol barangoltam még abban az időszakban, csak épp nem ismertem. Ismerkedtem a számítógéppel magával, 6 évvel később olyan plattformokon voltam 2009–ben, mint pl.: hupont, mlap, és csak ezután következett A G-portál. Ismerkedésem Szissz-nek volt köszönhető, még mindig 2009-ben járunk.

Belecsöppentem a kódok, dizájn témájába, onnantól teljes áramszünet következett, elhanyagoltam az egészet, kellemetlen időszak által. Amikor ténylegesen elkezdtem neki kezdeni honlapot építeni, az 2016 volt cagebird nevű blogom, akkor nyitottam. Majd elköltöztem blogspot-ra, jól be is fürödtem, az állandó változtatások miatt. Kivették a css szerkesztőfelületet, és html lett belőle. Ebből teljesen kiábrándultam, és Wix-re regisztráltam. Ez 2020-ra végződött.

Sikeres közösség: Talán a Gp attól különbözik a legjobban minden más portáltól, hogy tud, tudott közösséget kialakítani. Nem tudom ez időben, mennyire aktuális, hiszen már nem vagyok tag, csak szemlélődő. Rengeteg versenyt indítottak már, ami körbe járta az internetet.


Trollok, rosszakarók: Hol nem találkozunk ilyennel? Nem csak itt, hanem ámblock mindenhol…Az emberekben valamiféle késztetés van arra, hogy mások chat–jébe, szekciókba valamit írjanak, csak unatkozásból? Mikor mlap-on voltam teleírtam mások chat-jét, aztán helyrerázódtam, és beilleszkedtem. Kaptam már olyat, hogy másoltam? Hm, ezt nem feltétlen tartom igaznak.

Max. egyszer, ha véletlen előfordult nálam, de többször sosem, mindig az egyediségre törekedtem. Amiért ki is alakult ez az egész vádaskodás, az pont ez a téma. Ki kiről koppint, ha meg valami egyedivel jöttél, ledorgáltak. Nos, ez valamilyen formában kivédhetetlen, az egyetlen megoldás a bannolás. Mostanra ezeknek az irkálóknak csökkent a száma, ami jó jel.

Megszerettem az írást: Amellett, hogy írok, ezt vakon teszem. Ezt szeretem az írásban a legjobban, elkezdődött a kommunikáció és normális információ csere. Ezáltal személyes és grafikai témában.

Köszönet: Akik támogattak a honlap felépítésében, és segítettek eligazodni a portálon. Az, hogy itt vagyok, az nem véletlen, hanem nyomos ok amiért ide kényszerültem.

A kérdés visszamegy: Sok kedvenc bloggerem van, ha neveket kéne említenem, akkor akiket a leggyakrabban olvasok: Ninaa, Linda, Szissz, Semi, Devin


15 megtekintésHozzászólás írása
  • Móni

Frissítve: júl 31

Számomra iszonytatos ez az időszak ki, hogy van ezzel. De lehetne könnyebb, és nem ennyire mókus kerék az egész, egy körforgás, amiből nem lehet kikerülni. Bezárnak, kirekesztenek, tiszta stressz az egész. De emellett segíti a kreativitást, hogy valamennyire feltaláljam magam. Most épp sikeresen Phoshoppal dolgozok, amit eddig nem tudtam elsajátítani. Inkább magam felé koncentráltat, szerintem mindenkit. Mit érdemes ilyenkor csinálni? Megkeresni azt, ami örömöt okoz, úgy kivitelezni, hogy minimalistán élj, most erre figyeljünk oda…

Filmezz a neten: Egyrészt kényelmes, ha laptop – od van bárhová magaddal tudod vinni. Csak beírod a keresőbe, és valószínű, hogy engedni fogja a megtekintést. Ha pedig regisztrációhoz köt, akkor regisztrálni kell – így lesz egy állandó fiókod, és bármikor filmet nézhetsz. Így rávezetésként: Különösen télen jó megnézni valami sorozatot, (nem feltétlen a betörőkre gondolok), enni valamit, és ellenni a saját társaságunkkal. Ha csak egy rövidebb tartalmat szeretnél, ott vannak a 30 perces videók, ilyen pl. a Netflix.

Szelektálni, szortírozni: Néha muszáj magunk körül rendet tenni. Aminek nem vesszük hasznát, azt ne halmozzuk, ilyenek pl. a ruhák, papírok. Válogassunk, hogy mi az amire szükség van, és aminek már nem vesszük hasznát.

Új zenéket keresni: Az univerzumot is meglehetne töltetni, annyi jó zene van. Érdemes Youtube – on csatornák után nézni, nem csak mindig ugyanazt hallgatni, könnyen lehet, hogy a stílusunk is változik. Ha mindent megunsz, szánj rá kb. 20 percet.

Csoportokhoz csatlakozni: Oldalépítés és még sorolhatnánk, hogy mennyi féle témájú csoporthoz tartozhatunk. Segíthetjük egymást, tippeket adhatunk. Lehetőleg minél magasabb számú közösséghez próbáljunk csatlakozni, ezzel is növelve a nézettségünk, ezáltal felesleges hirdetésektől is feloldjuk magunkat. Ha elég aktívak, kommunikatívak vagyunk, több kedvelést és kommentet kapunk. Tartsuk be a szabályokat, mert könnyen nem kívánt személlyé válhatunk.

Digitális minimalizmus: Annyit jelent, hasznos alkalmazásokat használunk, illetve kikapcsolhatunk olyan értesítéseket egyes alkalmazásokból, amiket nem akarunk látni. Kategorizáljuk az appjainkat, és külön mappát készítünk. Tehát, ne arról szóljon a telefon, hogy van vagy 3 – 4 lapfülünk, és azon van az összes alkalmazásunk - hanem különítsük el őket. Csökkentsük az adatforgalmat a böngészőkben, alkalmazásokban. Legyen áttekinthetőség a képernyőn, és ne egy zsúfolt maszlagot lássunk magunk előtt.

Otthoni edzés Karantén idején nagyon elhíresült az edzés, miszerint keveset mozgunk. Letelepszünk az elektronikai eszközök világába, és így eltespedünk. Kevesen veszik rá magukat, hogy jól átmozgassák magukat, pedig igen hasznos lenne, és egy csomó előnye is van.

Remélem hasznos volt ez a 6 pont, ilyenkor mit csináltok a leggyakrabban? Belőletek mit hozott ki a bezártság?
  • Móni

Frissítve: júl 31

Fontosnak tartom, hogy most jobban bemutatkozzak, mert utóbbi években ezt háttérbe szorítottam. Létrehoztam egy listát, amiben majd mindenféle információt osztok meg, az idézetek az Énidő c. szabadidős jegyzetfüzetből vannak.


Nemrégiben kezdett érdekelni a kalligráfia, nagyon kreatív munkának tartom, mindent ki lehet fejezni ezzel az írással, konkrétan szépírásnak hívják, érdemes megismerkedni vele! Tehát most jobban koncentrálok erre a témára, szeretném, ha kiteljesedhetnék az oldallal. Ha már nem foglalkozom az írással, ez egy badarság volt.


Ezt a mondatot értések úgy, hogy, egy ideig nem foglalkoztam az oldal szerkesztéssel, csak Photoshoppal. Jelenlegi helyzetemben még mindig kilóg a mérleg nyelve, de ez az idő múlásával majd szépen rendeződik. 33 megtekintés3 hozzászólás

Page info

Page info

Partners

© 2023 by Sasha Blake. Proudly created with Wix.com

Webmiss: Mónika       

Téma: személyes, grafika   

Szünet(ek): -

Regisztrálás: 2020. 05. 28.

Költözés, innen: (blogspot) 2019. 11. 3.

Szolgáltató: Wix

Nyitás: 2020. 06. 18.

Kontakt: @

Juci.png

linkelj át

we-heart-it (1).png
youtube (1).png
miiv.png
bloggerköz..png

@ Copyright | graphics-love | Domain | Wix

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now